SPØRGSMÅL

ANBEFALER I MIG AT BRUGE  EN ADVOKAT?

Ja, det gør vi helt klart – det giver den fornødne sikkerhed ved ejendomshandel på Mallorca. Selvom det er forholdsvis enkelt at købe bolig på Mallorca, er det stadig anderledes end i Danmark og andre steder i verden. Derfor anbefaler vi, at du gør brug af en lokal advokat til at hjælpe dig med de juridiske processer, due diligence, udkast til kontrakter, sprog og det nogle gange lidt komplicerede, spanske bureaukrati. Specielt ved køb af ejendomme i første række til havet eller i områder med oprindelige og karakteristiske landskaber kan det til tider være vanskeligt med godkendelser og specielle regler.

ER DER EKSTRA OMKOSTNINGER VED KØB AF BOLIG?

Ja. Ud over den aftalte købspris kommer der ekstra omkostninger, som er baseret på typen af bolig samt af, hvor på øen man køber. Der er en overførselsafgift af skødet på 8-11% afhængig af, om det er nybyg eller ikke-nybyg, man køber.
Dertil kommer beløb til notaren, til jordregistrering samt til advokat (deltagelse af advokat er ikke obligatorisk, men vi anbefaler det). Som tommelfingerregel skal man – ud over købsprisen på ejendommen – regne med omkostninger til ovenstående på ca. 10-13% af købsprisen.

HVOR LANG TID TAGER DET AT HANDLE EJENDOM PÅ MALLORCA?

Når først alt det finansielle samt optionskontrakten er på plads, kan det gøres på under en måned. JN Real Estate Mallorca hjælper med at koordinere kontakten til (og fremdriften hos) de involverede parter og sørger for alt går så gnidningsfrit som muligt.

HVAD ER ET NIE-NUMMER?

NIE er en forkortelse for Número de Identidad de Extranjero, der betyder ”Identifikationsnummer for udlændinge”.

NIE er dit alt-i-et identifikations- og skattenummer i Spanien. For eksempel har du brug for et NIE-nummer for at købe en ejendom, købe en bil, få forbindelse til forsyningsselskaberne – og vigtigst af alt: Når du skal betale dine skatter i Spanien.

Uden et NIE-nummer er de spanske skattemyndigheder ikke i stand til at vurdere eller behandle årlige skattebetalinger såsom indkomstskat (IRPF) og den årlige formueskat (Patrimonio).

HVOR MEGET ER HONORARET TIL JN REAL ESTATE MALLORCA?

JN Real Estate Mallorca betales udelukkende af SÆLGER. Vi er købers mand, og der er ingen omkostninger for køber

HVOR MEGET SKAL JEG BYDE FOR EN EJENDOM?

JN Real Estate Mallorca lægger sammen med køber en strategi for buddets størrelse. Beregning af dit bud skal tage højde for flere faktorer: Hvilke beløb kommer ud over købsprisen, hvad sælges boliger for i området, beliggenhed generelt/konkret, husets stand, liggetid, finansieringsbetingelser og ikke mindst sælgers situation.

 

Især i Puerto Andratx, Bendinat, Costa d’en Blanes, Santa Ponsa og Portals Nous er ejendomsmarkedet stabilt, så vær forberedt på almindelige forhandlinger, som man kender fra Danmark.

KAN MAN FINANSIERE BOLIG PÅ MALLORCA?

Ja. Der er mulighed for at belåne ejendommen gennem et dansk pengeinstitut på Mallorca, eller gøre brug af en spansk bank. Renterne er også i Spanien rekordlave for tiden, hvilket gør det attraktivt at belåne boligen. Belåningsprocenten ligger mellem 60-80%.

HVAD ER PLUSVALIA-SKAT?

Plusvalia-skatten betales af sælger og fastsættes af de lokale myndigheder i hver kommune. Den er baseret på stigningen i grundværdien fra den dag, man købte sin bolig til den dag man sælger den igen. Ejendommens markedsværdi eller salgspris her-og-nu har således ikke alene indflydelse på Plusvalía skatten.

SKAL MAN ÅBNE BANKKONTO I PÅ MALLORCA?

Det er ikke et krav at have en spansk bankkonto for at købe bolig på Mallorca, men vi anbefaler det af praktiske grunde, når faste og løbende udgifter efterfølgende skal betales. Bemærk i relation hertil at Spanien automatisk udveksler bankoplysninger med Danmark.

KAN JEG FÅ OFFENTLIG YDELSER FRA DANMARK, NÅR JEG BOR PÅ MALLORCA?

Læs mere her

KAN MAN KØBE BOLIG PÅ MALLORCA UDEN EU-PAS?

Forventeligt ja, men det kan ikke garanteres på forhånd. Der er visse lande uden for EU, som ikke bliver accepteret, men som udgangspunkt kan JN Real Estate Mallorca tilbyde Golden Visa ved køb af ejendomme på Mallorca for minimum EURO 500.000.