KØBSGUIDE

FRA DRØM TIL BOLIG PÅ MALLORCA!

At købe bolig på Mallorca kan for de fleste danskere forekomme som en kompliceret opgave, men det er netop her JN Real Estate Mallorca kommer ind i billedet. Vi er nemlig udelukkende købers mand og er behjælpelige lige fra første indledende samtale til efter-salg perioden.

Sammen med køber afdækker vi de ønsker og forventninger, krav og behov, som køber måtte have til sin ny bolig. Team JN har adgang til en stor og varieret portefølje af boliger på Mallorca, så vi skal nok finde den bolig, køber er på udkig efter. Derudover har JN Real Estate Mallorca et godt samarbejde med gode lokale advokater på øen –  en lokal advokat er et must for køber.

 

INDLEDENDE ØVELSER

Kig på jeres økonomi ved boligkøb på Mallorca og tjek jeres muligheder/begrænsninger i forhold til det eventuelle finansieringsbehov. Der er ingen grund til at kigge på bolig, hvis ikke man har et godt overblik over budgettet til boligkøbet.

Det er muligt at få finansieret sit boligkøb på Mallorca igennem et dansk pengeinstitut, som også holder til på Mallorca. Alternativt kan et boliglån hos en spansk bank være en mulighed.

ONLINE SØGNING OG KONTAKT

www.kasimallorca.dk kan du finde information om Mallorca og ellers søg på nettet.

www.kasimallorca.dk kan du begynde at søge på ejendomme, der passer til jeres behov og budget.

Ring gerne til os på + 45 3699 2636 for en uforpligtende snak.

GØR KLAR TIL AT KØBE

Når de indledende øvelser er på plads, og vi skal i gang med det praktiske, så skal du/I

  1. Ansøge om NIE-nummer (se særskilt afsnit herom). Dette kan tage tid, så gør det så tidligt i processen som muligt.

  2. Åbne en bankkonto i en spansk bank

  3. Vælg en lokal og uafhængig advokat, der taler et sprog som du også gør.

 

TJEK EJENDOMMENS STATUS

  1. Sørg for, at boligen har de korrekte tilladelser mm., således den må/kan sælges, ikke har ubetalte afgifter samt, at sælger er den retmæssige, juridiske ejer af ejendommen – brug en lokal advokat til dette arbejde! (se særskilt afsnit herom)

  2. Aftale om den endelige købspris.

  3. Aftale om, hvem der betaler hvilke skatter og afgifter.

UNDERSKRIV OPTIONSKONTRAKTEN

Indbetal 10% depositum af købsprisen hos en notar. Dit depositum er en sikkerhed for sælger men også en beskyttelse af dig som køber for det tilfælde, at den ene part ønsker at trække sig fra handlen inden den formelle overdragelse hos notaren. Depositum er tabt, hvis du fortryder købet, men du får til gengæld det dobbelte tilbage, hvis sælger trækker sig fra handlen.

AFSLUTNINGSDAGEN

I mødes hos notaren (notaren er en offentlig ansat, der kontrollerer, at alt i relation til lovkrav er korrekt i forbindelse med handlen, men notaren er ikke rådgiver for hverken sælger eller køber og kontrollerer således ikke almindelige forhold aftalt mellem sælger og køber og lignende).

Køber og sælger underskriver skødet, og restbeløbet betales (det skal forventes, at restbeløbet skal deponeres hos notaren nogle dage før den egentlige underskrivelse).

  1. Betal diverse skatter i forbindelse med handlen.

  2. Købet skal registreres hos ”Land Department”.